Jak mě všichni překvapili

čtvrtek, října 29, 2015


V pondělí před dvěma týdny jsem měla narozeniny. Půlkulaté. Dvacáté páté. To je čtvrt století, no chápeš to? Oslavila jsem je s několika kamarády v Praze v baru, dostala jsem květiny, vyzkoušela pár koktejlů a krátce před půlnocí se vracela na byt – v euforii z toho, že si na mě kamarádi udělají čas i v pondělí večer.

Než jsem usnula, dumala jsem nad tím, co pro mě ta pětadvacítka vlastně znamená.
Co je jinak, než jak jsem si kdysi představovala. Došlo mi, že skoro všechno. 
Ale asi je to tak dobře. Snad.

Celý týden jsem pak žila v domnění, že mě o víkendu čeká rodinná večeře v restauraci. Že je asi něco jinak, mě napadlo ve chvíli, kdy mi těsně před odjezdem přišel – prý od sovy – přijímací dopis z Bradavic od Albuse Brumbála a Minervy McGonagallové. Zvali mě, ať se za pár minut dostavím do kabin místního fotbalového/famfrpálového hřiště. Mé podezření bylo o to větší, když jsem tam dorazila a zjistila, že místo dveří vidím nástupiště 9 a 3/4

A za nástupištěm mě čekal ten nejúžasnější dárek, co jsem mohla dostat. Oslava narozenin a kupa mých oblíbených lidí, kteří to celé pro mě několik týdnů potají připravovali a svépomocí vyráběli. Všechno navíc stylizovali do tématu Harryho Pottera, mého oblíbence z dětství (ehm, dobře, ono to pořád trvá) – dekorace, jídlo, kostýmy i dárky, které jsem dostala... Zkrátka ráj pro každého Harry Potter geeka. Po zbytek večera, noci a časného rána jsme tedy popíjeli míchané lektvary a ujídali kouzelnické dobroty všeho druhu. Ze stropu visely balónky, sovy, mozkomoři a nebelvírské dekorace (Moudrý klobouk mě totiž na začátku večera zařadil právě do Nebelvíru), ve vzduchu se vznášel Nimbus 2015 a ven z místnosti nás na heslo pouštěla Buclatá dáma.

Skoro jako kdyby mi bylo zase třináct.

Nejvíc jsem se bavila, když mi postupně vyprávěli, co všechno dělali, abych o oslavě neměla ani tušení. 
Dokonce i ta pondělní oslava, kterou jsem si tak užila, byla ve skutečnosti jen zástěrka, abych na víkend nic nečekala.

Bylo to velký a nejspíš si umíte představit, že takový cíťa, jako jsem já, je z toho všeho dojatý ještě teď.  ;-)
Jak já jim to oplatím?








Můj druhý příspěvek z kategorie live the little things, kam se chystám psát o věcech, které mi dělají radost, je na světě. Co jiného než tohle by sem patřilo, no ne? 

Co vy na to? A jak se vám líbí fotky? :-)

10 komentářů

  1. Fotky sú úžasné, ale samotné prekvapenie ešte väčšie. Je vidieť, že blízky ťa dobre poznajú a majú radi :). Inak popravde, vôbec na 25 nevyzeráš, pôsobíš oveľa mladšie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi říká hodně lidí. Občas je to výhoda, někdy zase ne. :-)

      Vymazat
  2. To je naprosto úžasnej nápad a dokonalý provedení :) Já bych byla v sedmém nebi, naprosto obdivuju jejich fantazii a vytrvalost a všechny detaily.

    Obraceč času jsem si taky málem koupila, loni v Londýně :D To je ráj na nakupování, tam seženeš z HP kdeco. Ale nakonec jsem odolala - nenosila bych to a do šuplíku je toho škoda. Ale letos kolemVánoc se chystám do HP studií, to bude asi těžká zkouška si odtamtud nic nedonést :D Za předpokladu, že to vyjde teda.

    Lenka je taky dokonalá! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se na té oslavě sešly obraceče dokonce dva a každý trochu jiný. :-) S Londýnem jsem ještě neměla tu čest, ale plánuji to napravit příští rok na jaře. Tak doufám, že bude čas i na ta studia, byla by škoda, kdyby ne. A tobě držím palce, ať ti to vyjde. ;-)

      Vymazat
  3. To je nádhera, naprosto chápu, že jsi dojatá ještě teď :) Takoví kamarádi jsou k nezaplacení. Na čtvrtstoletí vážně nevypadáš, nenutí tě občas někde vytahovat občanku? Mně to dřív rozčilovalo, ale teď by mi to naopak udělalo občas radost....:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ideál je podle mě vypadat na svůj věk, protože lidi si tě podle toho zařadí a taky s tebou podle toho jednají. Občas mě to proto štve, ale jinak to vnímám spíš jako pozitivní věc. :-) Ale občanku ode mě naštěstí už dlouho nikde nechtěli - nejspíš mi tu na serioznosti ubírá ta bláznivá kravata, moje výrazy a kouzelnická čapka. To obvykle nemívám. :-))

      Vymazat
  4. To musí být krásné. A ty detaily jsou na výbornou a vůbec ta snaha a nápad. V dobrém ti závidím ;)
    Kačka ze SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat
  5. Tak myslím, že máš opravdu úžasné přátele. Je úžasné vidět, jak se skupina lidí semkne a něco tak krásnéo naplánuje do těch největších detailů. ♥ Fakt skvělý nápad, provedení, všechno. Takovou oslavu by si asi přát úplně každý potterovský fanoušek, včetně mě! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ooooo tak to je DOKONALÉ!!!!! :D úžasné neskutočne

    ladyminimalism.com

    OdpovědětVymazat

Oblíbené posty

Ocenění

V roce 2014 jsem měla tu čest, že můj knižní blog získal ocenění Knižní blog roku 2013. :-)

Subscribe