Samé dobré zprávy

úterý, února 12, 2013

Právě jsem dokončila zápis předmětů na letní semestr a naštěstí se mi podařilo zapsat si všechno, co jsem chtěla - školní týden mi bude začínat v pondělí v 10:50 a končit ve čtvrtek v 15:40. To nezní špatně. 

Popravdě už se na Prahu těším. Během zkouškového jsem totiž u nás doma na vesnici, kde mám klid na učení a pohodlí, protože nemusím věčně řešit existenční otázky typu "Neměla bych si náhodou koupit něco k jídlu?" a "Co dělat, když mi došel kondicionér?". Ale po měsíci a půl už si připadám téměř srostlá se svou postelí, v noci v ní spím, přes den se z ní stává můj gauč, venku je buď bláto nebo sníh, a tak jsou mé oblíbené procházky po okolí záležitostí až příštích měsíců. 


Už potřebuji Prahu, lidi, přednášky, kavárny, výstavy, obchody, módu.

Měl to být můj poslední semestr bakalářského studia, ale nakonec jsem se rozhodla, že si studium ještě   o jeden semestr prodloužím. Probrala jsem to s rodiči, protože přece jen právě díky nim můžu vůbec studovat, a souhlasí se mnou. 

Spadl mi kámen ze srdce, protože teď vím, že budu mít dostatek času se na zkoušky důkladně připravit. V létě bych moc času neměla, protože jsem navíc slíbila své starší sestřičce, že jí vypomůžu s její plánovanou svatbou. Nakonec to dopadlo tak, že je ze mě v podstatě hlavní organizátor a dekoratér. :-)  Bude to svatba pro šedesát hostů, s kapelou a se vším všudy. Příští víkend nejspíš půjdeme vybírat šaty. Inu, držte mi palce! 

Navíc jsem se právě dozvěděla, že moje kamarádka, se kterou jsem strávila snad půlku svého dětství, která přespávala v mém pokoji a já zas v jejím, se kterou jsme četly stejné knížky, probíraly pubertální kluky a řešily všechny ty důležité záležitosti, čeká miminko. Úžasná zpráva!



5 komentářů

  1. Mně začal letní semestr už včera a začátek to byl vážně úžasný - člověk se kodrcá do školy kvůli jednomu semináři a před učebnou zjistí, že se žádný seminář nekoná :) Radost nad radost. Ale jinak s tou postelí jsem to měla hodně podobně, takže na jednu stranu se taky už těším, až se začnu trošku hýbat. Ráda bych dokončila třeťák letos, už jsem dokonce podala přihlášky na navazující magisterské, ale uvidíme. Buď se zadaří, nebo ne. Svět se nezboří a příprava svatby zní rozhodně líp, než učení na státnice, psaní bakalářky a přípravy na obhajoby :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti budu držet palce! ;-) Já bych si to posunula nejspíš i v případě, že by svatba nebyla, nehrála v tom zas tak velkou roli. Ale na druhou stranu, když už jsem se k tomu odhodlala, řekla jsem si, že by fér část toho nově získaného času věnovat právě svojí sestře. :-) A máš pravdu, zní to mnohem líp. :D

      Vymazat
  2. Jak mě by bavilo zaobírat se přípravou svatby... :-) Když při mě bude stát štěstí, tak se možná ještě letos na Filozofické fakultě potkáme. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo skvělé! :-) Tak to ti přeji hodě štěstí! ;-)

      Vymazat
  3. Mi mluvíš z duše! xD. Taky se nejradši učím doma, kde nemusím řešti nic včetně jídla, kterého je doma vždycky hafo:)). Protože ho vždycky někdo koupí (já ne:D).
    Spousty lidí prodlužuje;), to je naprosto normální,takže nou štres;).
    Moje spolužačka ze střední byla vlastně už v době maturit těhotná xD, a teď mám mimčo tak rol a půl staré;). Mazec prostě :D

    OdpovědětVymazat

Oblíbené posty

Ocenění

V roce 2014 jsem měla tu čest, že můj knižní blog získal ocenění Knižní blog roku 2013. :-)

Subscribe