Filmové tipy na leden

pondělí, ledna 14, 2013

Oproti poměrně chudému závěru loňského roku, začíná filmový rok 2013 poměrně svěže. Z nabídky kin mě zaujala pořádná řádka filmů, a tak jsem se rozhodla je tu společně s vámi probrat. Žádný z nich jsem neviděla, ale doufám že budu mít příležitost to napravit.

1. Nic nás nerozdělí

Rodinné drama, natočené podle skutečných událostí sklonku roku 2004, kdy pobřeží indického oceánu zasáhla  zničující vlna tsunami.
Možná to zní jako klasický katastrofický film, ale přesvědčila mě následující fakta: 1) hlavní role mají Ewan McGregor a Naomi Watts, která navíc za tuto roli získala nominaci na Oscara; 2) přestože je to film katastrofický, nejedná se o vymyšlené sci-fi, což je v tomto žánru zajímavé osvěžení; 3) písnička v druhé polovině traileru  (U2 - One) kdysi patřila k mým oblíbeným a já si ji teď ke své radosti znovu připomněla. :-)


2. Lincoln

Film Lincoln je hlavním favoritem letošních Oscarů a zatím poslední snímek megalomanského Stevena Spielberga, tudíž platí následující: možná se nám to nebude moc líbit, ale určitě to musíme vidět. :-)
Jedná se o pohled na poslední čtyři měsíce života Abrahama Lincolna, což bylo vypjaté období, kdy se americký prezident přes veškerý tlak odpůrců snažil prosadit svůj názor o nutnosti zrušit otroctví.
Trochu se obávám, aby se vcelku zajímavý námět na filmovém plátně neproměnil v melodramatickou oslavu Spojených států, ale je dost možné, že i s tím si Spielberg poradil.


3. Nespoutaný Django

A máme tu hned dalšího oscarového favorita, i když poněkud jiného kalibru, ač témata obou filmů jsou si v lecčems blízká. Jenže Nespoutaného Djanga má na svědomí Quentin Tarantino a podle mě už jen toto jméno slibuje velký zážitek.
Příběh se odehrává během americké občanské války a hlavním hrdinou je otrok Django (Jamie Foxx), usilující o svou vlastní svobodu. V hlavních rolích tu dále uvidíte Christopha Waltze a Leonarda DiCapria
Já si ten film představuji jako Hanebné pancharty na divokém západě. Je mi sice jasné, že některé záběry na mě opět budou až moc, ale stejně se těším na ten celkový dojem, který je u Tarantina prostě vždycky skvělý. :-)


4. Bídníci

Kdo by neznal Bídníky? Nová filmová podoba naštěstí přidává tomuto klasickému kousku i nový rozměr, protože režisér Tom Hopper pojal Bídníky jako filmový muzikál.
V hlavních rolích se navíc objevují samá zajímavá jména: Hugh Jackman, Rusell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried Helena Bonham Carter. Ohlasy zatím vypadají vcelku pozitivně a já tedy doufám, že tu máme nový muzikál ve stylu Moulin Rouge



A na jaké filmy se těšíte vy? Případně, viděli jste už některý ze zmiňovaných? 


3 komentářů

  1. Neviděla jsem bohužel ještě žádný z výše jmenovaných, ale chystám se určitě jak na Bídníky, tak i na Nic nás nerozdělí.

    OdpovědětVymazat
  2. Těším se na "The impossible" a Bídníky jsem viděla na podzim v divadle a minulý pátek v kině a naprosto ten příběh s písničkama zbožňuju :))

    OdpovědětVymazat
  3. Nic nás nerozdělí jsem viděla asi v půlce ledna... Tohle bylo něco fakt hustýho, půlku filmu jsem probrečela :D Fakt hodně emotivní a skvěle natočený film.

    OdpovědětVymazat

Oblíbené posty

Ocenění

V roce 2014 jsem měla tu čest, že můj knižní blog získal ocenění Knižní blog roku 2013. :-)

Subscribe