Jako v Popelce

středa, ledna 16, 2013

Dostala jsem iPhone. Úplně nový iPhone 5. Já, která jsem měla vždycky radost, když jsem za co nejmenší peníze sehnala co nejhezčí mobil (až do teď to byla má zlaťoučká Nokia C3 s QWERTZ klávesnicí, na které se perfektně píší zprávy). 

Nedávno jsem prohlásila, že by se mi nějaký ten iPhone líbil, ale nikdy bych za něj nechtěla dávat takové peníze. Ani bych nechtěla, aby někdo jiný ty peníze dával za mě. Zkrátka...tolik peněz za mobil? Snad jen kdyby spadl z nebe. Nebo jako v Popelce mi prostě cvrnkl do nosu. Přesně tohle jsem řekla.

A ono se to stalo. 
Asi bych měla začít věřit na pohádky...


Ale teď vážně: přítel tenhle telefon vyhrál v práci v předvánoční soutěži pro zaměstnance. A jelikož sám si před pár měsíci smartphone pořídil a proti iPhonům je přímo vysazený, rozhodl se, že mi ho dá jako velké - pár týdnů opožděné - překvapení k Vánocům.

Co to znamená pro tenhle blog?

Bude tu mnohem víc fotek, alespoň doufám. Sice to nebude to samé jako s mým NEXem, ale srovnat s běžnými kompakty to už půjde. Budu mít tedy foťák na každém kroku, a když uvidím něco zajímavého, podělím se o to s vámi. Jinak, pokud používáte Instagram, můžete si mě tam najít. ;-)

A takhle jsem se poslední dva dny si svým novým foťákem  mobilem blbnula:




15 komentářů

  1. Wow, to je snad lepší než mé fotky ze zrcadlovky :D. Hezké :).
    Já sama bych uvítala radši iPad. Hrozně, hrozně moc bych ho chtěla, ale nechci za něj dávat tolik peněz, protože mi to přijde jako k životu nepotřebná, ale oživující zbytečnost. Kdybych ho někde vyhrála, nezlobila bych se :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! ;-)
      Tak budu držet palce, třeba nějaká ta soutěž vyjde. :D

      Vymazat
  2. Nám se taky před časem povedlo vyhrát jeden iPhone. Hrozně se mi líbil a chtěla jsem si ho nechat, ale když jsem zjistila, že se musí denně nabíjet, tak jsem ho radši prodala, protože to mi vážně vadí. To radši budu používat svůj starý vysouvací Samsung, který stačí nabít dvakrát týdně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to byl taky jeden z důvodů, proč jsem říkala, že bych iPhone nechtěla. Tu svoji Nokii jsem nabíjela dokonce jen jednou týdně, měla výdrž. :-) A pořád má!
      Na druhou stranu se iPhone nabíjí jen něco málo přes hodinu, takže to pro mě není až zas takový problém, abych ho prodávala... za chvíli to bude už automaticky - přijdu domu, dám mobil na nabíječku. Alespoň doufám! :D I když musím přiznat, že mě taky napadlo, jestli bych ho neměla spíš prodat a za ty peníze koupit něco potřebnějšího. Ale nepřesvědčila jsem se. :D

      Vymazat
    2. Je možné, že se nabíjí jenom krátce, ale často - a když jsem třeba někde mimo civilizaci přes víkend, tak by s tím mobilem byly docela problémy... A co teprve kdybych odejdu na dvoutýdenní tábor "do divočiny", to by se rodiče zbláznili strachy, kdybych se jim neozvala :D

      Vymazat
  3. Jéj,tak to je opravdu bomba!:). Já sem si tedy napůl s ročice a půl sama ze sebou přidělila iPhone 4S:). Jsem s ním hrozně moc spokojená, je to věcička úžasná,takový funkcí, jako kdybych neměla kamarádku, která už ho má delší dobu,tak bych ani o těch funkcích nevěděla:D. Jedniná věcička, co mě tak trošku hodně štve je ta baterka.. neskutečně rychle se to vybíjí.. to aby to člověk nabíjel každej den!:D.Grrr!:) Jinak foťák a všechno ostatní samozřejmě k nezaplacení!!Ale tak už to bývá, všechno má své pro a proti že:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, zatím mě všemožné aplikace příjemně překvapují, protože jsem vždycky tak trochu nad smartphony ohrnovala nos, že stejně je hlavní volat a telefonovat a všechno ostatní jsou jen blbiny. Jenže teď mi to určité míry nahrazuje třeba i notebook. Nebo jsem si stáhla aplikaci vytvořenou pro skenování a teď vcelku kvalitně a jednoduše skenuji telefonem, který mám vždycky po ruce. :-) Samozřejmě i na nějaké ty blbinky je tam taky prostor. :D Ale není to jen o nich. Čím dál tím víc tomu přicházím na chuť. :-)

      Vymazat
  4. Panejo, pěknej dáreček. Já moc apple produkty nemusím, ale dostat ho, nezlobím se :). A fotky jsou z něj moc pěkný, mobilem taky fotím často, vždycky se mi něco líbí a foťák u sebe člověk nemá pořád. A co se týče nabíjení.. já jsem si tak nějak zvykla mít mobil neustále v nabíječce, každý den jí nosím i sebou v kabelce, kdyby náhodou.. člověk si zvykne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přemýšlím, že si asi pořídím ještě jednu nabiječku, protože s mojí zapomnětlivostí je dost možné, že si ji jednou zapomenu vzít s sebou do Prahy, což by byl docela malér. :D Snad si ale zvyknu. ;-)

      Vymazat
  5. Tyjo! To je jak ze snu, taky mám stejný názor na iphone, chtěla bych, ale v životě bych za to nedala ty peníze ;-) Asi si budu muset najít takového šikovného přítele :-D A fotky jsou naprosto nádherný!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :-) Šikovný přítel je k nezaplacení! :D

      Vymazat
  6. Jako vždy, ať už jsou tvé fotky z iPhonu nebo z fotoaparátu, vždycky jsou moc pěkné. :-) Ale musím říct, že se těším hlavně na články o knížkách... tvoje recenze jsou snad ještě lepší než tvé fotky, doufám, že v nich na novém blogu budeš pokračovat. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za takovou chválu, to mě opravdu potěšilo a moc si toho vážím! ;-) S recenzemi budu samozřejmě pokračovat, zrovna teď mám jednu rozepsanou a chtěla bych ji ještě dnes dokončit. :-) Nemohla bych mít buď "jen" fotoblog nebo "jen" knižní blog, potřebuji dělat minimálně obojí. :D

      Vymazat
  7. Já tohle asi moc nedokážu ocenit, protože většinou telefon nezvedám, to už musí být zázrak, takže všichni potom volají mojí mamce. :D Navíc mi v srpnu můj mobil odešel, takže jsem si adoptovala bráchovu starou Nokii 3310 a ač pořád pokukuju po novejch telefonech a vím, že bych si měla novej pořídit, abych trochu reprezentovala, nemůžu se vůbec rozhoupat, co si mám koupit. Ale fotky jsou fakt super, nepoznala bych, jestli to je z telefonu nebo z foťáku. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já se přiznám, že bych byla bez mobilu ztracená. :-) S přítelem komunikujeme polovinu týdne jen přes mobil, mobil je navíc můj budík a plní i funkci hodinek, protože ty já nenosím. :D Taky je to můj "jízdní řád", protože když cestuji z Prahy a do Prahy a za den jede desítky různých spojů, potřebuji si to během dne vyhledat. A teď mám z mobilu i foťák. :-)
      Ale abych řekla pravdu, pořád patřím mezi zastánce toho, že mobil má hlavně umět volat a psát sms a všechno ostatní je jen nadstavba, i když třeba pro někoho možná užitečná. Takže jestli ti ta stará Nokie vyhovuje, naprosto to chápu. Navíc to byl vážně skvělej telefon! :D

      Vymazat

Oblíbené posty

Ocenění

V roce 2014 jsem měla tu čest, že můj knižní blog získal ocenění Knižní blog roku 2013. :-)

Subscribe