Tyhle špatné dny

neděle, února 24, 2013

Nepříjemné zážitky většinou nechodí samy, zato hezky ruku v ruce, po skupinkách. A jedna taková mě pronásledovala téměř celý uplynulý týden. Nejenže jsem po příchodu do svého (několik týdnů neobývaného) pražského pokoje objevila nevítané vetřelce biologického původu, ale také se mi porouchal notebook, stála jsem hodinovou cestu v přeplněném autobuse, při placení v obchodě jsem zjistila, že jsem si zapomněla peněženku, všude byl jen špinavý sníh, louže, zima, vítr, elektrizující vlasy a vztek, pochybnosti a výčitky svědomí.

Nakonec se všechno vyřešilo. Vyříkalo.
Pochyby jsou dobré v tom, že nám bez jindy nasazených růžových brýlí ukazují, jak nás naše zajeté koleje  třeba vůbec nevedou tím správným směrem.
Jak ve své pohodlné každodennosti zapomínáme na něco, co pro nás dřív bylo tak důležité.

A tak jsem si připravila papír a tužku a po třech letech jsem trávila část odpoledne tím, že jsem si kreslila. Jen tak. Pro radost. Bez jakýchkoli ambicí, plánů i bez účelu. 
Skoro už jsem zapomněla, jaké to vlastně je!

Nakonec ze všeho toho čmárání i něco malého vzniklo. Není to dokonalé a možná v tom všichni uvidí jen 9 různobarevných psů. Ale přesto jsem s tím spokojená. :-) 

Pro lepší zobrazení klikněte na obrázek.

Nine ways to love © Brabikate 2013


A jak vy přežíváte své špatné dny? Nebo snad žádné nemáte? 


16 komentářů

  1. No a tak je to devět barevných psů. No a? Stejně se mi líbí a máš můj obdiv. Já psa kreslím jako kouli na nožičkách.

    Špatných dnů je pramálo, spíše bývají plné nostalgie a tak. V tom případě se vyseru na všechny povinnosti, udělám si dobrý čaj, vezmu něco dobrého k snědku, koukám se na film (u kterýho se vybrečím, páč su citlivka přes filmy) a den zakončuji teplou koupelí. Každý den totiž začínám znova a jakmile ulehnu, předchozí smutky ze mě opadávaj. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš dobré, že se spánkem z tebe všechno spadne. Se mnou se to ještě obvykle táhne pár dalších dní, než se stane něco, co mi zlepší náladu. :-)

      Vymazat
  2. Mě pomáhá, když se někomu můžu se všemi těmi nespravedlnostmi světa vypovídat. :-)

    Pejsci jsou nádherní, mimochodem, máš talent.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :-)
      Já se také vypovídávám, ale někdy, když to všechno nahlas vyslovím, to na mě dolehne ještě více. Na druhou stranu je to ale takový zlom, od kterého se to začne měnit zase k lepšímu. :-)

      Vymazat
  3. Jeden špatný den mám zrovna dneska. Už jsem stihla být i nepříjemná na dvě kamarádky a teď mě to mrzí. Jinak špatné dny většinou trávím u filmů, které mě dokáží zahřát u srdce a zrovna na dnešek si plánuju Návrat krále.
    Jinak pejsci jsou krásní, moc hezky maluješ :) Taky mě někdy, málokdy, přepadne taková kreslící nálada. Je to super si jen tak kreslit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám špatný dny furt, takže... :D Psi se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
  5. Bývají to šílený dny, ale občas to člověku něco dá.

    OdpovědětVymazat
  6. Špatný dny.... jej. Já většinou přemýšlím o tom špatném (což je špatně), nebo také kreslím. Protože to se dá vysypat na papír.

    Co přechod z blog.cz? Zvykla sis? Je to lepší?

    NathMalorin z likeabooks.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mimochodem... jaks nastavila správný čas a české datum? Mě blogger (přestože v ČJ) ukazuje pouze čas a ještě špatně podle Pacifického času.
      Netuším, jak to změnit.

      Vymazat
    2. Ten jazyk a datum jsem dělala přes Nastavení → Jazyk a formátování. Tam si můžeš změnit časové pásmo i formát. :-)

      Jinak Blogger mi naprosto vyhovuje, nedělá chyby, když něco nastavím, tak to zůstane nastaveno (nic se záhadně nezruší apod., což se mi na Blog.cz čas od času stávalo), taky mi dost vyhovuje, že si před zveřejněním článku můžu v náhledu prohlédnout, jak bude ve skutečnosti vypadat. A všechny ty statistiky od Googlu, možnost vložit si miniaplikace zvenčí... Je to zkrátka profesionálnější, "svobodnější" prostředí. A podle mě i lepší. Je sice pravda, že něco z Blog.cz by mi vyhovovalo mít i tady, i Blog.cz má své výhody. Ale už bych neměnila. :-)

      Vymazat
  7. Díky (sice jsem to našla, než jsem komentář četla, ale i tak ;)).

    Co já jsem zatím vysledovala a vyzkoušela je, že mi z blog.cz chybí ta komunita. Je složitější se do ní z bloggeru zapojit. Ale to je tak všechno. Taky se musím trochu více ponořit do html a CSS, ale zatím mi stačí mé základy.
    Tady na bloggeru je to takové... dospělé, pro ty inteligentnější. Díky složitějšímu a profesionálnějšímu prostoru byly odfiltrovány ''blogísky''. A to je skutečně SUPER.
    Všimla jsem si, že máme téměř stejná pozadí :D Internet...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se k tobě nemám jak dostat, po kliknutí na tvůj nick skočím na nějaký google plus účet, mohla bys mi napsat link? :-) Jinak, doufala jsem, že to bude trvat déle, než narazím na blog se stejným designem, ale nevadí. :D Plánuju si vytvořit nějaký vlastní, ale pořád se mi do toho nechce, takže tohle mě možná nakopne. :D

      Jo, komunita je to jediné, co Bloggeru chybí. Na druhou stranu ale komunita byla jednou z věcí, co mě na blog.cz už dost unavovaly - kdyby to byla ideálně fungující komunita inteligentních lidí, tak proč ne. Ale všechny ty žabomyší války, ať už blogerů, nebo ty se Standou, všechen ten povyk kolem každé novinky apod. To prostě už pro mě nebylo nic, na co bych mohla být pyšná, spíš naopak. Je ale pravda, že na blog.cz je zkrátka snadnější najít si ty své "spřízněné duše", ale doufám, že i tady na Bloggeru to nebude zas tak náročné. :-) Tak držím palce, jestli tedy také přecházíš! ;-)

      Vymazat
  8. přidala jsem se mezi čtenářky, máš hezký blog..
    ráda bych tě pozvala ke mě na giveaway o krém lavera
    onlygirlnn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Oblíbené posty

Ocenění

V roce 2014 jsem měla tu čest, že můj knižní blog získal ocenění Knižní blog roku 2013. :-)

Subscribe