V novém kabátě

úterý, března 19, 2013

Změnu designu jsem plánovala už od chvíle, co jsem se na blogspot na začátku ledna přesunula z blog.cz. Layout, který jsem tu doposud měla, se mi sice líbil, ale bohužel se líbil i mnohým dalším, kteří si jej stejně jako já stáhli a nainstalovali. A potkávat další blogery ve stejných kabátcích? To si raději ušiji svůj vlastní! :-)

Nejvíc času jsem kvůli tomu strávila ve Photoshopu, protože jsem zkoušela pořád nové a nové varianty a neměla jsem žádnou konkrétní představu. Chtěla jsem, aby ten design byl jednoduchý, bez zbytečných efektů, ale ne nudný, spíše hravý a nejlépe inspirovaný troškou vintage stylu, který se mi líbí. Nakonec bylo potřeba ještě všechno přetavit do CSS a HTML, což mě vcelku bavilo, ale zároveň musím uznat, že jsem toho už od dob, kdy jsem vytvářela layouty ke stažení, spoustu pozapomněla.


Jak by nejspíš řekl Allan Karlsson ze Stoletého staříka:
Takže nakonec to vypadá tak, jak to vypadá. :-)

Také jsem pozměnila název blogu. Místo nic neříkajícího "Blogu Brabikate", tu najednou máme doplnění "nejen knižní blog". 

Původně jsem tenhle prostor za knižní blog nikdy nevydávala, protože na to tu ze sebe chrlím až příliš různorodou směsici témat (a knihy jsou jen jedním z nich). Nedokázala bych vést čistě monotematický blog, potřebuji psát o všem, co mě zrovna baví. Jenže když to vezmu čistě pragmaticky, je potřeba se nějak vymezit, pokud chci, aby případný návštěvník věděl, kam to vlastně přišel  a co tu může hledat. 

Vybrala jsem si tedy nálepku knižní blog, která ze všech témat typu osobní zápisky, filmy nebo fotografie, upřednostňuje právě knihy. A kouzelné slůvko nejen mi naštěstí umožňuje psát i o čemkoli dalším. Moje fobie z nálepek je v tomto případě tedy nejspíš překonána! 


Chtěla jsem do designu zakomponovat nějaký "osvěžující" citát, jenže jsem nevěděla jaký. Tenhle mě pobavil, protože se tolik liší od všech těch oduševnělých citátů typu "Kniha není než klíč, jenž otvírá zámek našich vlastních snů". Navíc právě tím svým "retrem" mi zapadá do celkového konceptu designu. Inspiroval mě tenhle obrázek:

autor: Gemma Correll


A to je z dnešních novinek asi tak vše. 
Mějte se hezky.

11 komentářů

  1. Pěkné, taky bych chtěla být tak šikovná :( A Je fain být nejen knižní blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, je to fajn. :-) A díky za chválu! :-)

      Vymazat
  2. Strašně povedené! :) je to jednoduché a přitom hodně zajímavé a hezké :) a originální! A to se cení nejvíc :D jinak s CSS bych teda taky chtěla umět pracovat, ale obávám se, že to je na mě moc složité a nikdy bych to nepochopila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bys to pochopila, ale je s tím hodně práce. :-/ Já se to učila kdysi v šestnácti, kdy jsem objevila Photoshop a zkoušela vytvářet designy pro webové stránky. Tehdy na to byl čas, ale teď už bych se to asi neučila, protože vůbec nevím, kdy bych to dělala. :D
      Díky moc za pochvalu! :-)

      Vymazat
  3. Design se mi moc líbí, taky mám ráda vintage styl, ještě jednou mooc se ti to povedlo :)

    OdpovědětVymazat
  4. V jednoduchosti je krása :) Mám ráda jednoduché přehledné designy. Mno a nakódovat takovýhle na blogspot musela být docela fuška. I když neumím ani základy html tak těžko posoudit. Ale vážně je to tu hezké :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :-) No, mám štěstí, že jsem si vymyslela právě jednoduchý design, kde nejsou rozřezané obrázky, které by na sebe musely navazovat apod. To by bylo náročnější. Naštěstí ale postupně tíhnu víc a víc k minimalismu. :-))

      Vymazat
  5. Řekla bych, že se vzhled povedl. Poslední dobou upřednostňuju podobné jednoduché a nepřeplácané vzhledy. Jsou sice jakoby obyčejnější, ale zase o hodně přehlednější a mají spoustu maličkostí, které zaujmou i na druhý pohled :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :-) Vnímám to úplně stejně. Sice to přišlo postupně, dřív jsem dávala přednost zdobnějším designům, ale právě ty jednoduché se tolik neokoukají a jsou příjemnější. :-)

      Vymazat
  6. Je to pěkný, miluju retro a vintage, takže se tu cítím nádherně! ;) a ten nápis mě fakt pobavil!

    OdpovědětVymazat

Oblíbené posty

Ocenění

V roce 2014 jsem měla tu čest, že můj knižní blog získal ocenění Knižní blog roku 2013. :-)

Subscribe