Mé oblíbené počasí je švitořící počasí

pátek, dubna 12, 2013

Je skvělé, že už začíná být teplo. Sice mě na jednu stranu štve, že se tolik nechávám ovlivňovat tím, jak je zrovna venku (protože je to v podstatě úplně nelogické a nedůležité!), ale zkrátka nic mi tak snadno nezlepší náladu jako procházka po konečně sluncem ozářeném městě nebo zelenající se přírodě. A vůbec, mé pocity mají právo být iracionální! :-)

zdroj: http://pinterest.com
Včerejšek byl optimistický den. Kolem poledne jsem procházela Václavským náměstím (a jako obvykle jsem si nemohla pomoci a nohy mě zatáhly do Domu knihy!), koupila jsem si knihu Martina Peciny Knihy a typografie, po které se mlsně dívám už několik měsíců, a pokračovala jsem v cestě směrem od "koně" dolů. Najednou proti mě začalo chodit čím dál tím víc lidí s květinami. Zvláštní. Čím víc jich bylo, tím víc mi bylo jasné, že se tu někde rozdává něco zadarmo.

A najednou jsem v ruce měla rozkvetlý petrklíč v květináčku i já. O2 totiž vítalo jaro, jak znělo náměstím. Samozřejmě se za tím skrývala prachsprostá reklamní promo akce, protože O2 právě spustilo "tarifovou revoluci". Navíc to pro ně nemohlo vyjít ani moc draho, protože ve zprávách i v novinách už několik týdnů slyšíme lamentace prodejců, že jarní květiny kvůli chladnému počasí nikdo nekupuje. 


Vtipné bylo sledovat všechny ty lidi, kteří si místo jednoho květináčku nabírali plné tašky. Ale i tak to byla příjemná chvilka, a O2 se tak povedla vcelku zajímavá promo akce, která květinami na chvíli rozsvítila Prahu.

Po škole jsem pak vyrazila na autobus, kterým jsem po svých čtyřech školních dnech zamířila domů, kde na mě čekal můj čtyřnohý zrzavý chlupáč a také Prázdné místo od Rowlingové, které mi poslalo nakladatelství Plus jako recenzní výtisk. Nejpozději 24. dubna tu tedy budete mít recenzi. 

Co udělalo v posledních dnech radost vám? :-)



18 komentářů

  1. To jo, sice je to prachsprosté reklamní akce, ale aspoň trochu originální :) to se cení :D
    A těším se na recenzi :) já bych si tu knihu taky ráda přečetla, ale nechce se mi dávat 500,- do její koupi :'D a stejně teď ani na čtení není čas, protože tady na mě čeká Giddens a jeho Sociologie :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peněz je to dost, to je pravda... Ale časem to snad půjde dolů! ;-)

      Vymazat
  2. Ale tak aspoň pěkná reklamní akce, taky bych brala jarní květinku :) Knihy a typografie jsem projížděla v práci, ale ještě jí pořádně nečetla. A Prázdné místo, ach mít tak víc času na čtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně udělalo radost to, že konečně svítí sluníčko a je už konečně jakž takž teplo. Prázdné místo bych si chtěla také přečíst, ale souhlasím s předchozími komentáři, že není čas. To bych si musela vzít dovolenou od dětí, zavřít se někde na týden a číst. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba se někdy poštěstí. ;-) Já mám teď naštěstí volný víkend, tak doufám, že většinu přečtu během něj. Pak už to bude ale taky horší... :-/

      Vymazat
  4. Já mám pocit, že letos víc než kdy dřív nechám počasí, aby ovlivňovalo mou náladu. Trochu mě to štve... ale prostě se nepřekonám, abych se usmívala, když ráno prší.

    Rowlingová na mě taky čekala doma, i mně se povedlo získat recenzní výtisk. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě já si tak připadám letos taky... Ta zima byla zkrátka už moc dlouhá.

      Vymazat
  5. ovlivnit počasím se nechávame každý, asi to jinak ani nejde. Taky se mi hned zlepšila nálada s oteplováním a sluníčkem.:)Taky bych chtěla dostat květinku někde na náměstí i když by to bylo kvůli reklame. S 02 jsem spokojená :) takže asi tak. Je máš se :), že ti posílají knihy zadarmo a ty píšeš recenze. Taky bych potřebovala takový job:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby to byl job, tak by to bylo úplně dokonalé! :D Ale jsem ráda i za tohle samozřejmě, pořád mám co číst. :-)
      Já mám taky O2 a jsem s ním spokojená. Hlavně když mi dávají květinky, že! :D

      Vymazat
  6. Hodně lidí nechápe, jak můžu mít depku když nesvítí sluníčko... a včera jsem šla ze školy a přistihla jsem se jak se zubim na oblohu! to byl tak krásnej pocit... no a dneska? Chčije a chčije :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! To jsem celá já! :D
      Dnes jsem se úpěnlivě držela představy slunečného víkendu, takže déšť mi ani nevadil. :-)

      Vymazat
  7. Mmm, opět krásný design!:) Kam ty na to chodíš holka ;D

    Týjo, to mám Václavák hned vedle školy skoro a petrklíčů jsem si tam nikde nevšimla xD. Asi jsem zrovna byla jinde no, jinak bych si tam určitě taky pro jeden letěla xDDDD
    Já jsem hrozně moc ráda,že už se začíná venku oteplovat,a upřímně doufám,že to vydrží už hodně dlouho, třeba napořád!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :-) Tenhle je čistě z mé hlavy! :D

      Je, tak to jsi měla smůlu, že jsi to zrovna prošvihla.Ale na Václaváku se něco děje každou chvíli... ;-)

      Vymazat
    2. Včera sem to prázdné místo viděla v Luxoru:)), byla toho tam celá pyramida! :D, už se těším na tu recenzi, abych věděla jestli to číst nebo ne. Zatím mě to docela láká, protože Rowlingová je super, ale nějak sem si nestihla přečíst ani obal, takže opravdu ani vůbec netuším o čem to je:). Nicméně - těším se na tu recenzi:)

      Vymazat
  8. Tak na Rowlingovou a tvojí recenzi se těším. Jsem k ní skeptická, pořád si myslím, že Harry Potter je nejlepší, a že ho dalšími knihami prostě nikdy nedokáže předstihnout. Ale třeba si to myslím špatně a můj názor mi brzy vyvrátíš. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, to mě těší! :-) Já jsem taky byla skeptická, ale nakonec jsem vcelku spokojená. :-)

      Vymazat
  9. na recenzi jsem vážně docela zvědavá. Co se týče knížek, tak teď totiž moc "vlastní" četby nemám a pořád jen ležím v odborných publikacích, kvůli bakalářce, státnicím a přijímačkám :( Petrklíček bych taky brala, vypadají krásně a docela dlouho vydrží :)
    taky už jsem ráda, že konečně vylezlo sluníčko, protože co bylo venku předtím, už jsem psychicky ani fyzicky nezvládala. Hrozně mě to počasí deptalo :( takže včera jsme vzali s přítelem psy a vytáhli je na hodinovou procházku a byli celý den venku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není nad procházky! :-) Ty odborné publikace ti nezávidím, ale bohužel... i mě to čeká. :-/

      Vymazat

Oblíbené posty

Ocenění

V roce 2014 jsem měla tu čest, že můj knižní blog získal ocenění Knižní blog roku 2013. :-)

Subscribe