Nejen o tom, jak jsem byla hostem Hosta

pondělí, dubna 28, 2014

A je tu další zápisníkový článek. Už několik z vás mi napsalo, že v nich mám pokračovat, tak se do toho tedy pouštím. ;) Mám za sebou totiž naprosto vyčerpávající, ale přesto skvělý víkend, o kterém se mlčet snad ani nedá. Začalo to pátkem, kdy jsem se od jednoho blízkého člověka dozvěděla úžasnou novinu, pokračovalo to sobotou, kterou jsem strávila částečně v autobusech Student Agency, ale především také v Brně s několika dalšími blogery a s nakladatelstvím Host. Neděle byla potom příjemnou třešničkou na dortu, ale o ní až později.

Před nějakým časem mi od nakladatelství Host přišla pozvánka na speciální sraz, který se rozhodli uspořádat pro několik knižních blogerů, se kterými spolupracují - já pochopitelně souhlasila, protože nakladatelství Host patří mezi mé nejoblíbenější české nakladatele a vlastně to pro mě byla čest. Spolu s Madeleine (cz-books.tumblr.com) a s Janou (mmargareta.blogspot.cz) jsme se tedy dopoledne sešly v Praze na Florenci a vydaly se do Brna.


Být hostem Hosta

Kolem jedné odpoledne jsme se všichni sešli na oběd ve stylové kavárně Jedna báseň, seznámili se, rozebrali všechno možné kolem knih, našich blogů i životů, dozvěděli se spousty zajímavostí nejen o nakladatelství Host od Petry Plevové, která má na starosti propagaci, sociální sítě a e-marketing, Kristiny Nesvedové, která v Hostu pracuje jako jazyková redaktorka, a také Evy Sedláčkové, která je v Hostu vedoucí sekce dětské literatury.

Zhruba ve čtyři jsme se potom přesunuli do sídla nakladatelství, kde nás čekala komentovaná prohlídka každé z místností a na závěr dokonce i prohlídka obrovského skladu, který byl hostovskými knihami dokonale napěchovaný a prosycený stejnou vůní, jako když přičichnete k nové voňavé knize - jen tentokrát byla všude kolem nás. Asi tak nějak si představuji ráj, knížky z Hosta všude kam se podíváš. :)


Vzhledem k tomu, že jsem s sebou bohužel neměla foťák, tak jsem si vyfotila jen pár věcí na mobil. Spousty krásných fotek si ale můžete prohlédnout v článku na blogu U Margarety, kde Jana celé odpoledne shrnula naprosto dokonale. Pokud vím, tak určitě něco napíše i Vojtěch z Knižního kukátka a snad něco i ostatní blogerky. Madeleine dokonce i natáčela video, takže jestli by vás zajímal podrobnější pohled, určitě se podívejte. Následující fotky mám přímo od nakladatelství Host. Mě asi poznáte, že?


Než jsme opustili brány nakladatelství Host, dostali jsme ještě "malou" pozornost na rozloučenou - tašku plnou knihu vybraných pečlivě na míru každému blogerovi. Zkrátka a dobře, mít knižní blog je prostě super věc!




Young Adult v podání Hosta

Nakladatelství Host dosud cílilo převážně na starší čtenáře a literaturu pro děti a mládež přenechávali jiným. Jak se ale nakladatelství rozrůstá, rozhodli se pustit i tímto směrem (loni například vyšla krásná kniha Julie mezi slovy, která je určena právě dětem). Eva Sedláčková, která od ledna pracuje v Hostu jako vedoucí literatury pro děti a mládež, s námi rozebírala i poměrně novou oblast literatury, a tou je young adult, literatura pro mladé dospělé, kterou (počínaje Kostičasem, ten jde už tento týden do knihkupectví) by chtělo nakladatelství Host také vydávat. Nechtějí jít ovšem cestou jednoduchých románků, ale chtějí hledat a vydávat kvalitní čtení, jaké vydávají dosud, jen zkrátka o mladých lidech. 

Já zatím mohu říct jen to, že Kostičas má nádhernou obálku, hlavně tedy na omak. Jestli kolem něj půjdete v knihkupectví, určitě se u něj zastavte a prohlédněte si ho, protože po grafické stránce je to vážně krása. Do budoucna si knížku chystám přečíst, takže tu o ní nejspíš ještě uslyšíte. 



Neděle jako stvořená k fotografování

Sice je tenhle článek už hrozivě dlouhý, ale aby byl úplný, napíšu ještě pár vět o neděli. Neděle totiž byla, jak jsem psala v úvodu, příjemnou třešničkou na dortu. Dopoledne jsem si vyrazila koupit své první běžecké boty (= už to s tím mým běháním začíná být vážné), následně splakala nad opět prázdným bankovním účtem a vyrazila autobusem pryč z Prahy, tentokrát domů. 


Byla jsem totiž domluvená s kamarádkou Verčou a její kamarádkou (zkrátka samé kamarádky), že jim vyfotím nějaké hezké jarní portréty. Shodou okolností jsem zjistila, že mi v týdnu už konečně dorazil 50mm objektiv, který jsem si na eBay objednala za svou první výplatu, a tak jsem jej hned vzala na vyzkoušení. A vypadá to perfektně! Mimochodem, těch několik fotografií knih výše je foceno právě tímto objektivem.  





Vypadá to, že můj ultradlouhý článek o nabitém víkendu je u konce. 
Jaký byl váš víkend?
A četli jste v poslední době něco od Hosta?

20 komentářů

  1. Krásný, překrásný fotky! Jak ty knížky, tak ten portrét. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Konečně! Skvělý článek, tyhle reportáže mě nesmírně baví a fotky jsou také super. :-) Nedávno jsem přečetla Žítkovské bohyně. A v březnu jsem si koupila svůj první časopis Host, který mě nadchl a přemýšlím o takové speciální časopisecké recenzi. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Časopisecká recenze by byla určitě zajímavá změna! ;)
      A díky. ;)

      Vymazat
  3. Skvelý článok! A tie fotky sú krásne :) Mimochodom, je od Hostu skvelé, ako sa o "svojich" bloggerov stará ;) Ja mám momentálne "Hostové obdobie", recenzovala som Žítkovské bohyně, teraz čítam Skálu od Petra Maya a na poličke ma ešte čaká Lars Kepler a Svědkyně ohně. No a z budúcej výplaty zrejme tiež niečo pribudne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Skálu bych si taky někdy ráda přečetla... slýchám na ni samou chválu.

      Vymazat
  4. Host vydáva u nás najlepšie knihy, mne sa v poslednej dobe od nich páčilo 35 mŕtvych. Na poličke a v Kindle mám okolo 15 ďalších kníh, ktoré sa od nich chystám prečítať tak skoro ako to pôjde :). Moc krásne stretnutie vám pripravili, teším sa na recenzie na knihy, ktoré si dostala, som zvedavá i na Kostičas, stále nad tým váham.
    Inak skvelé koníčky, knihy, fotky, beh, tiež ma tieto veci bavia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Kostičasem to mám podobně, na jednu stranu jsem hrozně zvědavá, na druhou stranu se ale trochu obávám... uvidíme... :)

      Vymazat
  5. Achjo proč mě tak trápíš?! :) Úžasný článek, všichni z Hostu mi přijdou hrozní milí a jako nakladatelství jsem si je opravdu oblíbila. Knížky na míru? Já myslela, že jste dostali všichni stejné, paráda, těším se na recenze! Jsem zvědavá na K moři. Marta v roce vetřelce mě hrozně štvala, ale lidi říkali, ať si přečtu K moři či Zmizet, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Příště prostě už musíš jet s námi! ;)
      Já jsem barbar a od Soukupové jsem ještě nic nečetla, tak jsem ráda, že mám příležitost to napravit! :)

      Vymazat
    2. Vezměte mě do kabelky!
      Já jsem od K moři četla a bylo to lepší než Marta, ale ne zas o 100%. Ještě jsem od ní četla něco, ale nevím co doporučit spíš. :-) Od Hostu jsem naposled četla Písečného muže, dobře napsaná krimi.

      Krásná reportáž, skvěle vystižená atmosféra, ve skladu bych chtěla bydlet. :-) Doufám, že se ti knihy na míru budou líbit, je to velmi milé, udělali si skvělou reklamu, to je fajn, taková spolupráce! Janinu reportáž už jsem četla a klidně bych si dala další :-)

      Vymazat
    3. Díky! :) Taky doufám, že se mi budou líbit, ale myslím si, že je to skoro jisté! :)

      Vymazat
  6. Super článek, když jsi popisovala tu vůni ve skladu, úplně jsem to tu cítila:)

    OdpovědětVymazat
  7. výborny článok, skvelé fotky :) ten objektív je výborný , my sme nad ním tiež uvažovali ale nakoniec padol výber na sigmu 60mm F2.8 , bola lacnejšia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. ;) On ten můj objektiv není přesně ten, co vyrábí Sony. Koupila jsem si jiný a k němu "přechodku". :) Ten originál od Sony by se mi líbil, ale právě mi bylo líto za to dávat ty peníze.

      Vymazat
    2. Aha , ale aj tak , skvelé fotky sú s ním :)

      Vymazat
  8. Tak tady velká závist, fakt že jo, takhle si představuju ráj! :) Jinak na Hájíčka se chystám už strašně dlouho a K moři od Soukupové je jedna z mých all time favorites :)))

    OdpovědětVymazat
  9. super sepsáno, víc zápisníkových článků! kostičas bych si taky chtěla přečíst, hodně se o něm ted mluví, jsem vážně zvědavá :) taky chci příště na výleeeet. a máš pěkný šatičky ;)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  10. Katko, moc ráda jsem Tě poznala a těší mě, že se Ti setkání líbilo. I já jsem si to užila. Témat bylo nadhozeno strašně moc, spoustu jsme nedopověděli a já se už teď těším na nějaké „příště“ :-) Eva Sed.
    P.S. Chvíli jsem trošku žárlila na ten sklad. Ale chápu, že návštěva obrovské prostory plné knih a prosycený jejich všeprostupující vůní je pro knihomola vrcholným zážitkem. A my jsme to tušili, proto jsme ji zařadili na konec. Protože - řekněme si to na rovinu - s opojenými blogery bychom si už moc nepopovídali ;-)

    OdpovědětVymazat

Oblíbené posty

Ocenění

V roce 2014 jsem měla tu čest, že můj knižní blog získal ocenění Knižní blog roku 2013. :-)

Subscribe