Navazuju novou nit

čtvrtek, července 21, 2016

Už to bude zase půlrok, co jsem napsala poslední blog post, a dokonce o sobě už prohlašuju, že jsem blogerka, co nebloguje. Smutné. Ale chci to změnit a mám plán. No fákt. 

K téhle chuti vrátit se mě vede několik důvodů. Ten hlavní je, že mi tohle obyčejné jen-tak-si-psaní zkrátka hrozně chybí. Píšu v práci, píšu do školy, ale tohle je něco jiného. Tohle je čirá zábava a radost a kdo někdy psal blog, určitě ví, o čem mluvím. Za těch "pár" let  (první blog jsem měla už víc než před deseti lety, a to zní skoro až děsivě, co?) se mi to zarylo pod kůži a bez blogování to není ono. Navíc mám kolem sebe posledních pár měsíců tolik inspirace, že už vůči ní snad ani nedokážu být déle imunní. V hlavě se mi rojí spousta témat, o kterých se dá psát. Jen si najít tu chvilku a sednout k té klávesnici a nechat prsty psát.

Zkrátka a dobře, jestli chci ještě někdy blogovat, teď je ta chvíle.

Začít je ovšem snadný, těžší je vytrvat. Znám se.
A tak na sebe uplétám bič. Výzvu. 12 týdnů, 12 článků. 
Tři měsíce. To se dá zvládnout, že jo?

Některé články nejspíš budou dost krátké. Někdy to asi bude jen pár vět, jindy pár fotek a k nim můj komentář. Těším se ale, až to všechno, co mám takovou dobu v hlavě, konečně zrealizuju. Nechci ale nic plánovat, protože s plánem je z blogu povinnost a s povinností končí zábava. Jediný závazek, který si ukládám, je vyhradit si hodinku či dvě týdně.
To nezní tak nereálně, ne?
Tak mi držte palce, dík. :-)

(Mimochodem, je tu nějaký další neblogující bloger, který do toho půjde se mnou?)


31 komentářů

  1. Že by? Bojím se upsat, ale taky bych se ráda nakopla zpátky. Popřemýšlím nad tím :D Kdy by měl být start?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popřemýšlej, ale ne moc. :D Takováhle rozhodnutí se musejí dělat rychle a bez rozmyslu. :D
      Chci začít co nejdřív, zítra nebo pozítří bude první článek. Ale jestli bys měla pár dní skluz, tak to vadit nebude. :)

      Vymazat
  2. Držím palce, máš parádní blog a sleduji tě i na instagramu! Já se naopak chystám začít úplně od nuly, tak jsem na to zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak. A teď jsem nahlodaná. Že bych se taky pokusila o resuscitaci blogu? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ať ti to vydrží, vezmu si tě jako motivaci a začnu taky zas psát!

    OdpovědětVymazat
  5. Já sice bloguju furt, ale mám teď taky nějakou krizi, neb bych asi potřebovala vyměnit design (už zase) :D Tentokrát ovšem výrazněji, asi by to potřebovalo výměnu šablony, a toho se nějak bojím. Takový nějaký drobný změničky fontu atd., to si udělám relativně snadno, ale tohle... no, uvidíme. Ale jak ten design není podle mojí současný představy, tak se mi vždycky bloguje mnohem hůř.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, změna designu je dřina, ale sama si pamatuju, že občas je to prostě potřeba. Tak ať se to podaří. ;)

      Vymazat
  6. Moje dva blogy taky trochu v poslední době hynou. Potřebovala bych psát minimálně 1 týdně na první (tam píšu tak 1 za měsíc + 1 rekapitulovací o tom co celý měsíc dělám) a 2 za měsíc na druhý (tam jsem napsala naposledy v květnu!). Takže 6 za měsíc. To bych mohla dát, ne? Každopádně držím palce všem kdo se hecnou a tobě děkuju za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pořádná porce článků, pro mě ty 4 budou strop, ale proč ne. :))

      Vymazat
  7. Já jsem zase blogující bloger :) někdy až moc :) . Já si zase křidélka přistříhla - z publikace ob den jsem to zredukovala na čtyři články týdně, ať můžu trochu dýchat :) . Držím ti palce :) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, to bych taky chtěla zažít, pro mě i ty 4 za celý měsíc budou náročné. :)) Díky! :)

      Vymazat
  8. Ahoj. Od začiatku tvojej blogovej kariery milujem tvoje fotky. Zdá sa mi, že sú kvalitné. Úplne iný level ako u ostatných.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc se těším na nové články a přeji hodně elánu do nových začátků :)

    OdpovědětVymazat
  10. Máš podobné načasování jako já. :) Na organizované výzvy nejsem, ale vlastně do toho jdu s tebou. S na tvoje nové články se ohromně těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky moc na organizované výzvy nejsem, až jsem se sama překvapila :)) Budu ráda, když do toho organizovaně neorganizovaně půjdeš taky :)

      Vymazat
  11. Tvůj instagram je skvělý, takže se těším i na nové články tady. A přeji pevnou vůli a dostatek času, vím, jak je to občas složité :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jé, to je bezva, přeji, aby se ti to povedlo a psala jsi s chutí dál! :)
    Já se skoro od začátku snažím psát ty čtyři články měsíčně, protože mi to přijde dostačující pro čtenáře a mně samotné to vyhovuje, co se týče inspirace a psaní. Občas se mi to nepovede a články mám potom jenom tři (pravda, občas i jenom dva), ale nedělám z toho vědu a snažím se hlavně nepřijít o tu radost z blogování. Aby se mi někdy nestalo, že budu psát jen "z povinnosti". :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tam bych to taky chtěla dotáhnout. :)) Tak hodně štěstí, ať se tě ta chuť drží dál.

      Vymazat
  13. Ty jo, to by byla výzva i pro mě, ale taky mám obavy, jestli bych to dala :D Ale přesně vím, o čem mluvíš! Taky mi to chybí, jen nějak není čas nebo co. Můj poslední "článek" je ze začátku července a ten opravdový spíš z konce června...

    Každopádně držím palce a zamyslím se sama nad sebou :D

    OdpovědětVymazat
  14. Héhm, výzva je to zajímavá. Do kolonky "blogerka, co nebloguje" se už přes půl roku řadím taky, přestože ta chuť psát by tam občas byla. Zvláštní, jak si člověk odvykne a najednou ani pořádně neví co a proč by psal. Bojím se, že výzvu bych dodržet nedokázala...

    OdpovědětVymazat

Oblíbené posty

Ocenění

V roce 2014 jsem měla tu čest, že můj knižní blog získal ocenění Knižní blog roku 2013. :-)

Subscribe