Na co se těšit v září

čtvrtek, září 08, 2016


Do září jsem letos vplula tak nějak podivně. S hlavou plnou starostí, rozmrzelou náladou a s pocitem, že je všechno na houby. Nejspíš tyhle nálady bez nálady taky dobře znáte. Po pár špatných dnech jsem se ale rozhodla s tím něco dělat. Nejlepší způsob, jak si zlepšit náladu a vyhrabat se z negativního uvažování, je pro mě si uvědomit, že i přes všechny ty neradostné vyhlídky, které teď před sebou vidím, je tu vlastně i spousta, spousta pozitivních věcí, ze kterých (a na které) se můžu těšit. Tak se pojďte těšit se mnou. :)

A jestli se vám chce, napište do komentářů, co pomáhá na bolístky zase vám.

Poslední záblesky léta

Prosluněné dny a letní noci plné hvězd jsou v září najednou tak nějak vzácnější, nezdá se vám? Tyhle poslední záblesky léta si prostě chcete pořádně užít, protože kdoví jestli letos ještě nějaké přijdou. V září máte zkrátka poslední šanci dohnat to, co jste v ještě létě nestihli.


Blížící se podzim

Léto je skvělé, ale trocha poklidného, pošmourného podzimu, šustící listí pod nohama, horké voňavé čaje a večery s knížkou... by už zase vlastně vůbec nemusely být od věci, hm?


Výlety

Poznávat nová místa, zažívat malá velká dobrodružství, užívat si fajn společnosti a nechávat všechno za sebou... to se přece nemusí dělat jen o prádzninách. Mě ještě teď v září čekají výlety dva. Jeden víkendový firemní kamsi ke Křivoklátu a druhý s Janičkou do Berlína.

 (zdroj: pinterest.com)

Let's go to Berlin

K: "Sice není s kým, ale mám fakt chuť ještě někam vyrazit. Asi do Berlína." 
J: "Ty jo, do Berlína bych taky chtěla." 
K: "Tak pojedeme." 
J: "Jako fakt?"
K: "Jako fakt." 
J: "Tak jo."
A bylo domluveno. Ukecat některý lidi je hrozně snadný. :))

Nový Harry Potter

No jo, #potterhead se ve mě nezapře. Měla jsem nutkání přečíst si Harry Potter and The Cursed Child v originále, ale nakonec jsem odolala a čekám si na albatrosí překlad. Už teď je ale jasné, že Harryho budu muset číst hned ten první den. Knížka, čaj, deka a vypnutej mudlovskej svět.


Spousta kreslení a malování

Dřív pro mě bylo kreslení a malování asi to největší hobby, co jsem kdy měla, dokonce větší láska než knížky. Ale nějak se stalo, že jsem se od toho vzdálila a několik let nekreslila takřka vůbec. Až letos jsem se do toho dala znovu. Dokonce se mi poštěstilo natolik, že teď kreslím ilustrace na sociální sítě pro několik klientů naší agentury, a to je pak teprve mazec. :-) Takže září bude ve znamení kreslení, doufám.


Nový Woody Allen a další filmy

Nevidět nového Allena, to by nešlo. Café Society se odehrává v Hollywoodu ve 30. letech, je to romantická komedie a už z  traileru je poznat, že mi to Woody opět natočil přesně na míru. Jak on to jen dělá?




Takže možná nakonec to září bude i fajn.

Na co se v září těšíte vy? :)

6 komentářů

  1. Já září miluju a těším se na spoustu sportovních zážitků, které mě čekají, ale mimo to jsem začala šít. Učím se to podle knížek a nečekaně je to skvělej relax. Možná je to stejné jako pro Tebe kreslení. Zatím šiju jen tašky přes rameno, ale to, že mi vzniká pod rukama něco, za co se ani nestydím, je fakt supr pocit. Takže já se těším na chvilky u šicího stroje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle supr pocity jsou něco úžasnýho, co? Tak jen do šití. :)

      Vymazat
  2. To je příjemný optimistický článek. :) No jo, náladu bez nálady jsem měla zrovna včera, škola útočí, nestíhám, nic moc se mi nedaří a ještě do toho jsem pořád strášně unavená. :D Ale dneska už je to zase fajn. Venku je nádherně, zítra jdu na sraz s kamarádkami, víkend strávím s přítelem. Kromě spousty písemek a úkolů mě v září čeká snad nějaká dobrá literatura, u postele mám Bídníky a v batohu Terryho Pratchetta, dost možná ještě vyrazím na nějaký výlet a třeba se zajdu podívat do tanečních na ty chudáky na parketu. :D

    Tak si užívej, kresli, čti a pak dej vědět, jak se ti Prokleté dítě líbilo. :) A taky o tom Berlínu, jestli se bude konat. Taky bych takhle chtěla někdy něco naplánovat a vyrazit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Berlín určitě bude, už máme naštěstí všechno zařízené. :) A tvé září vypadá taky moc fajn. :)

      Vymazat
  3. Krásný článek. Já podzim miluji, vždyť je to tak hezké - sluníčko hřeje, ale nepálí. Sychravo venku a příjemně doma, kde svití svíčka, voní čaj a láká otevřená kniha.....A procházky v šustivém listí. Prostě nádhera.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. Září mám ráda, protože jak skončí léto, tak hned přestávám přemýšlet nad tímto :) Ale teď už vážně... Těch důvodů je samozřejmě mnohem víc a září obecně s sebou přináší spoustu docela stresových situací, jako je třeba nástup dětí do školy atd. Na druhou stranu je to ale i poslední relativně teplý měsíc před zimou, takže si jej vždycky celkem užívám :)

    OdpovědětVymazat

Oblíbené posty

Ocenění

V roce 2014 jsem měla tu čest, že můj knižní blog získal ocenění Knižní blog roku 2013. :-)

Subscribe