Tentokrát to budou Benátky

čtvrtek, dubna 25, 2013


zdroj: www.pinterest.com

Kdybych byla odvážná a kdyby mě tu nic nedrželo (jako milující a milovaný přítel, rodina, přátelé a studium), sbalila bych si jeden kufr plný šatů a druhý kufr plný knížek a odstěhovala se do malého přímořského městečka na jihu Itálie

Itálie je totiž mé druhé já. Samozřejmě ji mám trochu zidealizovanou, ale ze všech mých četných návštěv jsem se vracela se stejným pocitem, jako kdybych strávila pár nádherných týdnů se svou nejlepší přítelkyní. Jistě, má své problémy. Navíc jí v poslední době zrovna nevycházejí finance a někdy je dost ukřičená, což mi občas leze na nervy... Ale nad svými přáteli přece občas přivíráme oči.


Hlavní totiž je, že se ve spoustě věcech shodneme. Obě máme rády historii a kulturu. Stará města. Chladný vánek v úzkých kamenných uličkách i ruch na hlavních třídách. Přístavy. Divoká skalnatá pobřeží i jemný písek na pláži. Tyrkysové moře. Sopečné krajiny i nížiny plné zeleně. Obě umíme ocenit krásu, obzvlášť tu omšelou a neplánovanou, ale přílišná načančanost je nám cizí. A proč zrovna teď uklízet, když právě zapadá slunce a v hrnku přede mnou voní černá káva? ;-)

Itálie je zábavná. Temperamentní. Má tisíce podob. A navíc je to nejlepší kuchařka, kterou znám!

letos  v srpnu se na ni pojedu podívat znovu, už je vše domluvené a zařízené. Zopakuji si návštěvu Benátek, které už si po těch letech ani moc nevybavuji. Tehdy jsem tam byla jen na jeden den, letos to bude delší pobyt. A kromě toho jsem tam tehdy byla s rodiči, teď tam budu s přítelem. Krása!




A co vy? Máte také s nějakou zemí spřízněnou duši? ;-) 

19 komentářů

  1. Taky. A taky Itálii. :)) Odmala jsem měla ráda Francii, ale když jsem prvně jela do Itálie, připadala jsem si tam vyloženě doma. Přeju krásnou dovolenou! :)

    Carmen

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě Anglie, vždycky když tam jsem cítím se jako doma a pak ještě Provence a jih Francie. Taky přeji krásnou dovolenou.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Provence mám v plánu už dlouho, ale pořád to ještě nevyšlo. :-/ Problém je, že Provence by chtělo procestovat s autem, ne jen tak si přijet/přiletět do jednoho města, ale na to si já ani přítel zatím s našimi řidičskými schopnostmi netroufneme...

      Vymazat
    2. A děkuji za přání! ;-)

      Vymazat
  3. Úplnú ódu si napísala :D
    Hoci som v Taliansku zatiaľ nebola, predstavujem si seba samú, ako budem vlastniť auto alebo malý karavan a celú ju prejdem (samozrejme, taktiež ako iné vysnené európske krajiny). :D

    Z vysnívaných a už navštívených krajín, ktoré som si zamilovala - určite by tam patrilo Španielsko a dokonca aj Česko. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, těším se, tak to musím takhle ventilovat. :D

      Ó, to mě moc těší, že i Česko. Já mám Slovensko taky ráda - a hlavně vám závidím Tatry! Byla jsem tam několikrát a hned bych si to zopakovala... :-)

      Vymazat
    2. Yup, Tatry sú super, len málo kto o nich vie (dokonca väčšina Slovákov - hlavne Bratislavčanov nie).

      Ja už konečne dúfam, že tento rok uvidím Krkonoše! (tuším sa mi to spája aj s dákou rozprávkou, bol v nej vysokánsky obor-dedko, neviem či sa dokonca nevolal Krkonoš a mal veľkú bradu a fajku, z ktorej si bafkal)..

      Vymazat
    3. Ano, to je Krakonoš! :-) Krkonoše jsou krásné, mám to tam ráda. :-)

      Vymazat
  4. Super článek.
    I pro mě je Itálie jednou z nejmilovanějších cizích zemí vůbec, mám na ní spoustu báječných vzpomínek.

    OdpovědětVymazat
  5. bohužel jsem ještě neprocestovala svět tolik, abych nějakou takovou zemi našla. Jednou to snad napravím, protože hrozně ráda poznávám něco nového, kulturu, památky, tradice...
    Mám ráda archeologii, takže mě lákají země, kde se vyskytuje hodně starých památek: Řecko, Egypt, Jordánsko, Mexiko, Anglie a taky ta Itálie... :) snad někdy aspoň některé navštívím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce, ať ti to vyjde! :-) Ze zmíněných mě hrozně láká Mexiko, ale to je zatím dost nad moje možnosti... ale možná jednou... :-)

      Vymazat
  6. Přestože jsem navštívila řadu zemí, mojí exotickou nejlepší kamarádkou se stalo Brno! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi šťastný člověk! Žiješ se svou exotickou nejlepší kamarádkou! :D

      Vymazat
  7. Já toho procestovala hodně. Byla jsem různě po Česku, taky na Slovensku, v Řecku, Chorvatsku, Rakousku, Itálii, Francii, Švýcarsku, Německu, Belgii, Polsku, Dánsku, Švédsku, Norsku, Anglii, a při projíždění jsem nakoukla do těch ostatních menších států jako Bosna, Slovinsko apod.
    Nejdál jsem zatím byla v USA, kde jsem strávila celý rok.
    Kdybych si měla vybrat svoji nejlepší kamarádku, bylo by to těžké. Vždycky jsem byla přesvědčená o tom, že je to UK. Když jsem byla v Londýně - zamilovala jsem si to. Potom jsem ale byla rok v USA a New York je naprosto bezkonkurenční. Zamilovala jsem si Connecticut a celý životní styl Amíků a byla si jistá, že nejlepší kamarádku jsem našla právě tam. Další prázdniny jsem ale strávila v Berlíně a ten mě dostal! Takže moje tři nejelpší kamarádky jsou Berlín, New Haven/Orange a Londýn/Porstmouth.
    Na prázdniny se chystám znovu do USA a v září do Londýna, takže se neskutečně těším.

    Užij si dovču a promiň, že jsem ti to tady tak ovládla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář, je skvělý! Páni, procestovala jsi toho spoustu... Ameriku ti závidím, já zatím cestuji jen po Evropě. Ale ono to jednoho dne taky přijde, věřím tomu! :D Užij si tedy shledání s "nejlepšími přítelkyněmi"! ;-)

      Vymazat
  8. Moc pěkný článek :) já v Itálii ještě nebyla a ani nevím, jestli mě láká. Mým snem je NYC, což neskutečně závidím slečně nademnou! A jsem si jistá, že až tam pojedu, tak to budu milovat tam :D. Jinak jsem taky zatím cestovala po Evropě - Česko skrz naskrz, Slovensko, Neměcko, Polsko, Rakousko, Chorvatsko, Řecko, Slovinsko.. viděla jsem Egypt a Kanárské ostrovy. Většinou to byly ale dovolené a jižanské země mě moc neuchvátily. Mnohem víc se mi líbí sever a větší města (nemám moc ráda vedro a mám ráda místa, kde je hodně lidí). Takže třeba Holandsko a Amsterdam se mi moc líbili a místo, kam se chci podívat znovu je Švédsko, kde jsem vloni strávila nějaký čas :)) tam jsem asi doma já.

    OdpovědětVymazat

Oblíbené posty

Ocenění

V roce 2014 jsem měla tu čest, že můj knižní blog získal ocenění Knižní blog roku 2013. :-)

Subscribe